ORFF SCHULWERK

Özel Müzik Parkı bünyesinde yürütülmekte olan Orff dersleri Türkiye Orff merkezinde ki tüm seviyeleri tamamlamış sertifikalı eğitmen tarafından gerçekleştirilmektedir. 3,5-6 yaş arasını kapsayan 10 kişilik gruplar ile yürütülen yıl boyu çalışmaları devam eden bir derstir.

Orff Schulwerk müzik eğitiminde gelişimsel bir yaklaşım modelidir. Müziği kullanarak araç veya amaçla göre öğretmenin ve öğrenmenin bir yoludur. Müzik, hareket, dil öğelerini çocuğun doğasında bulunan oyun dünyasına benzer derslerle birleştirir.

“Orff-Schulwerk” insanın içinde zaten var olan yaratıcı güçleri açığa çıkarmasına ortam hazırlayan, temelinde ritim, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp, dans etmesine, doğaçlama yapmasına olanak tanıyan, insana bütün sanatsal alanları kombine ederek öğrenme, keşfetme, deneme ve yaratma ortamı sunan bir eğitim anlayışıdır. Orff çalışmalarının içeriğinde, bedenin hareketlerle hazırlanmasından konuşmaların kullanılmasına, konuşmaların ritimlendirilmesinden bu ritimlerin müzik haline gelmesine ve bütün bu araçların bir dizi yaratıcı sürecin sonucunda oluşan sunumuna (paylaşım) kadar gelişen her aşamasında vazgeçilmez olan en önemli şey “oyun” dur. Çalışmalarda kullanılabilecek sayısız müzik ve hareket oyunları bulunmakta olup bu oyunların ders sürecinde ne zaman ve nasıl kullanılacağını dersin o günkü hedeflerine göre Orff Eğitimcisi tarafından belirlenir. Bütün bu ders süreçlerinde beynin duygusal olan sağ bölümü ile bilişsel olan sol tarafı birlikte kullanıldığı için öğrenme süreci de daha hızlı olur.